Ansökan om hjälp med att handla mat eller medicin

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Från och med måndag 20 april kan du som är över 70 år eller tillhör en annan riskgrupp för Covid-19 få hjälp med att handla matvaror eller hjälp med att hämta ut dina mediciner från apoteket. 

För att undvika smittspridning uppmanar Folkhälsomyndigheten alla som tillhör en riskgrupp att begränsa sina kontakter och undvika besök i affärer.  Det bästa är om du kan stanna hemma så mycket som möjligt. Då undviker du att bli smittad och smittar heller inte andra. Vi handlar åt dig! 

Falköpings kommun och Svenska kyrkan i Falköping erbjuder praktisk hjälp en gång i veckan för dig som är över 70 år eller tillhör en annan riskgrupp för Covid-19. 

För att beställa varor måste du logga in på den här e-tjänsten. Du loggar in på e-tjänsten med hjälp av e-legitimation (BankID). Om du inte har e-legitimation kan du ringa kommunens växel på tisdagar kl.10:00-12:00 och beställa dina varor. När du ringer kommunens växel kopplas du vidare till en handläggare som tar emot din beställning.

Varorna levereras onsdag eftermiddag. Svenska kyrkan ringer dig innan de är på väg.

OBS!

Om du skickar din beställning tisdag innan kl.13:00 får du leverans nästa dag. Om du skickar din beställning senare än tisdag kl.13:00 får du leverans onsdag nästkommande  vecka. 

Du når kommunens växel på 0515-88 50 00. 

Den här tjänsten är gratis. Kostnaden för matvaror och/eller mediciner som du har beställt kommer att faktureras i efterhand. 

 

Personuppgifter

Svenska kyrkan är vår samarbetspartner och utförare av uppdraget. Namn, adress och telefonnummer samt en lista på varor och mediciner kommer att lämnas över till personal och frivilliga från Svenska kyrkan. Det är de frivilliga från Svenska kyrkan som kommer handla och leverera varorna till dig. 

Du kommer i efterhand få en faktura på beloppet av varorna. Som det nämns tidigare är själva tjänsten kostnadsfri. Vi kommer att spara dina personuppgifter till dess att fakturan är betald.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa